недеља, 7. новембар 2010.

Šta se piše velikim slovima u engleskom jeziku - Capitalization




Pravila upotrebe velikih slova u engleskom jeziku je specifična i razlikuje se od našeg pravopisa.

Capital letter
ili ređe upper case, je veliko slovo ili skraćenica, koju znamo sa tastature Caps lock.

Lower case je malo slovo.

nastavak teksta

7 коментара:

  1. Znaš li da sam skoro dečku koji je Britanac rekla da mu je beba kao veknica hleba. Šlogirao se. Jbg, kako da mu objasnim da smo mi šlogi-dogi narod što se poređenja tiče, i da je to što sam rekla ustvari bilo slatko... :S

    ОдговориИзбриши
  2. Ma Dži, da ti kaže tvoja tetka Amarilis, ako taj tvoj dečko, pa neka je i Britanac, ne može da uvidi svu lepotu i širinu tvog prelepog duha i bogate mašte, kao i pripadnost nebeskom narodu, da ne pominjemo evropske vrednosti tj. bogatstvo i toleranciju različitosti i multikulturalnosti, onda neka ide da pije čaj sa bakom :-). Simboli su, inače, čudo, svakakve situcije, smešne i neprijatne su moguće zbog različitih značenja simbola. Generalno, hleb nema tu konotaciju u engleskom kao u srpskom. Mada, Dži, stvarno, kao vekna hleba, engleska gospođa, vrlo vodolijski, nema šta. Nije ti to ona tvoja carica od bake, ona je samo jedna.

    ОдговориИзбриши
  3. BEBAAA, ne BABA. :D Hahaha! Brat mu je dobio bebu, pa je ja komentarisala sa odusevljenjem.

    Mama tetka Amarilis, 'oće on da me ženi al ja se ne dam. xD Kaže moraće da dođe da traži moju ruku od mame mi. Joj ja rekla - nemoj, leba ti, iskasapiće me žena da bi ti dala ruku. šta ona pa razume. Pa sam mislila, bolje s tobom da razgovara, pa ti posle prenesi sve ovoj drugoj mami. Imaš slobodu da ga testiraš i anketiraš do prekosutra. :)))

    A što se baba tiče, ludim od obe ove moje. Pošandrcaću svega mi. Pisaću... :*

    ОдговориИзбриши
  4. Ha, ha, Dži, toliko mi je pao mrak na oči, zbog tog tvog Britanca, dečka, jel, pa ni naočare ne pomažu. Gde bre da se udaješ tako mlada i naivna, ne dolazi u obzir. Kavo testiranje! Sad ćemo da organizujemo front, odbrambeni, mama, obe babe i mama tetka Amarilis, ima da ga oduvamo samo tako, sve preko Lamanša.

    ОдговориИзбриши
  5. Misliš, mama tetka Amarilis, da mi je rano...?
    26 za koji mesec, nisam BAŠ mlada i naivna...
    Samo ne znam šta bih radila tamo, naše diplome nisi ni u Srbiji priznate, a kamoli negde van.
    :)))

    ОдговориИзбриши
  6. Nego šta, rano, sedi tu kod mame, skupljaj iskustvo, životno, jel, kažu da vodolije kasno sazrevaju. Evo uzmi primer tvoje vodolijske mama, tetke Amarilis, nikako da sazri i u ovim poznim godinama i da padne sa kruške, konačno (što tebi ne preporučujem,ti ćeš se učiti, draga, na tuđim iskustvima). Mlada, srećo i naivna.

    ОдговориИзбриши