понедељак, 17. мај 2010.

Kako da naučim engleski ..... brzo, lako 1



Stiglo mi je pitanje. Ono najteže, izgleda! Kako da brzo, najbrže, lako, najlakše naučim engelski jezik. Da li je moguće?

Sve je moguće a i sve je relativno.

nastavak teksta

15 коментара:

  1. Pročitam s vremena na vreme u novinama kako je neki pao u komu pa kad se probudio parlao kineski, engleski ili neki već jezik po izboru. :)

    Dakle, moj predlog je - štanga u glavu, pa birajte. :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. aaaaaaaaaaaahahahhahahahhaha dal da probam majku mu hahhahhhaha isplati se postanes poliglota a ipak se probudis

      Избриши
  2. Ja sa baratao "školski" dok se nisam obreo jednog dana okružen sa svih strana ljudima sa kojima sam mogao da komuniciram jedino preko Engleskog. I još sam MORAO da vodim nekakvu obuku, i da se sam snalazim u vezi svake sitnice (od smeštaja do hrane i prevoza...) Prvih dana sam mislio da ću dobiti slom živaca, ali posle nedelju-dve sam počeo i da sanjam na Engleskom...

    Kad malo razmislim - to je iskustvo bilo vrlo slično kao ova Džiadžojkina štangla...

    ОдговориИзбриши
  3. Moj odgovor je - u suštini nikako. Koga zadovoljava rečnik od 300 reči i Tarzan English accent and pronunciation - onda je lako.
    Džidžina štangla u glavu je u tom slučaju najbolji predlog. :-))

    ОдговориИзбриши
  4. Džiadžojka tvoj edukativni meetod je vrlo inventivan, ali ne znam baš ..., mada Zverka ga podržava.

    Miodraže postoji mnogo sledbenika te vrste učenja, ne samo jezika, već svega. Možda ću pisati o tome. Zasniva se na prirodnoj genetskoj potrebi čoveka da prima nova saznanja tj. uči. Kao što bebe i mala deca uče na nesvesnom nivou govor, recimo. I ima mnogo prednosti ali i nekih mana.

    Zverčice, moje iskustvo mi govori da nisi u pravu, da se puno toga može naučiti za veoma kratko vreme. Poenta je u tome da ne treba stati nego nastaviti sa učenjem i korišćenjem jezika. Jedino tako ima smisla.

    ОдговориИзбриши
  5. Pošto mene redovno smaraju ljudi da ih učim engleski,Amarilis, nemaš pojma koliko sam ti zahvalan na ovome!

    ОдговориИзбриши
  6. Kajzeru dragi, tvoj sam dužnik, kako god! Nadam se da sam bar pristojan đak. Zato mi je obaška milo i drago, kad ja nešto mogu da pomognem tebi!

    ОдговориИзбриши
  7. pa objasnite mi kako da lakse naucim da ga pricam kao srpski...:)...jeste da jos idem u skolu ali moji drugari ga vec znaju vrlo dobra kako i ja to da postignem...???

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман23. јун 2012. 13:03

    Pa pocni od nekih osnovnih rijeci ,trebas uciti konstantno bez prekida.Napravi neke grupe rijeci npr.hrana i pise isl.pa tako probaj
    ja sam tako ucila i evo danas nemam problema,govorim ga kao maternji.Bilo bi lijepo i dobro kada bi neko znao tebi poznat engleski pa da probas pricati

    ОдговориИзбриши
  9. Na koji nacin da naucim englesku gramatiku?
    Engleske reci?
    Kako da ucim engleski?
    Molim vas, pomozite.
    Hvala (unapred)!

    ОдговориИзбриши
  10. kako da naucim engleski?molim vas pomozite sutra odgovaram.

    ОдговориИзбриши
  11. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  12. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  13. Pozdrav svima :) Ja zelim da pomognem nekom ako mogu , doduse i ja engleski ne znam dobro ali se polako trudim i msm da je najbolja metoda da se naprimer neka rec primer "take-uzeti" napise u svesku , zatim se nacrta pored te reci nesto sto te asocira na tu rec , kao npr mene ruka koja uzima novac ili nesto i tako uvek kad cujem tu rec "take" setim se svog crteza na kome je ruka koja uzima novac i setim se da ta rec naci "uzeti" . . . . . Probaj te zanimljivo je ;) Ali isto tako i npr kao sto je vec neko pomenuo odvojite dan npr Nedelja (kuhinja) pa ona napisete "kitchen" ispod napisete stvari koje se nalaze u kuhinji primer viljuska-fork , noz-knife. . . ITD , nadam se da sam nekom pomogao koliko-toliko , probajte i vidite koja vam metoda vise lezi ;) pozZDrav . DJUKA

    P.S. usput , srecno vam BADNJE VECE i sutrasnji Bozic i sa srecomm :D

    ОдговориИзбриши