среда, 1. децембар 2010.

Online Christmas, božićna terminologija i običaji



Božić, Christmas se u zemljama engleskog govornog područja slavi - on December 25 .

Tačno 4 nedelje pre Božića, počinje period koje se zove Advent.

nastavak teksta

5 коментара:

  1. Znaš šta... Sve je to lepo, ali meni je muka od toga.
    Moja tetka živi godinama u Hrvatskoj, udata je tamo. I uvek sam kao mala bila ljubomorna sto su njhovi Božići VESELI i pevaju neke lepe pesmice, a ja moram da jedem dren i džigericu i žito i vino od ranog jutra, i još da budem mirna i da se lepo ponašam. Jedno lepo bili mi pokloni za položajnika ili pijukanje dan pre Božića. A ustvari tek sad vidim koliko je sve to ISPRAVNO. Koliko su naši Božići bez pompe i kičeraja i imaju svoju PRAVU svrhu. Stvarno mi je drago zbog toga. Tek sad osećam za Božić onaj čist praznični duh, bez imalo izveštačenog, nakićenog, kao prosvetljenje.

    ОдговориИзбриши
  2. Meni je sve to jako slatko :) Ima tih kalendara da se kupe, bilo da sluze kao neki ukras bilo da se iza svakog datuma krije razlicita cokoladica ili neki drugi slatkis. Postoje i oni 12 days of Christmas ali se nikada nisam bas potrudila da shvatim sta su. Postoji i pesmica i simbol za svaki taj dan ... mozda nam napises i nesto o tome kada dodje vreme :)

    ОдговориИзбриши
  3. Dži, to je baš lepo što si se prosvetlila, kada su naši lepi običaji u pitanju, još samo ta džigerica... :-)

    Ovi postovi su samo informacija, ne damo mi naše običaje.

    ОдговориИзбриши
  4. Gradiva, mislila sam da napišem par postova o svim tim simbolima, koje se prodaju na sve strane, a većina ljudi ne zna šta znači. Videćemo.

    ОдговориИзбриши