четвртак, 22. април 2010.

Earth day




Danas se širom sveta slavi Dan Zemlje. Lepo! Samo pitanje je da li je to dovoljno posvetiti jedan dan u godini dobrobiti naše planete. Ljudska vrsta je u svojoj egoističnosti, sebičnosti dovela našu zeleno-plavu oazu u svemiru do ruba propasti. I to svojim đubretom, ostacima i otpatcima neodgovornog i sebičnog življenja.

nastavak teksta

4 коментара:

  1. E,Amarilis, kod nas je ekologija davno zanemarena kategorija. Nekako nam je lakše da se bavimo time ko se sve od domaćih pevaljki snimao dok je radio ,,one" stvari i sličnim budalaštinama nego da razmišljamo gde će nam deca živeti sutra.

    ОдговориИзбриши
  2. Super post. Ama ja sam skroz ekološki tip. Kad se neko zadesi u mom prisustvu dok "gazim" i budžim plastičnu flašu za kesu za đubre, prvo se protresu od zvuka, a onda me pitaju zašto to radim. :-)))))) Doduše, podbacila sam malo na testu, pa mi valja da se dodatno obrazujem.

    ОдговориИзбриши
  3. Kajzeru, slučajno znam da se silne pare daju za projekte iz ekologije za decu školskog uzrasta. Našta ti projekti liče i šta deca uče iz toga, to je drugo pitanje, ali kao trude se nešto kolege prosvetari!!!!!
    Zverčice moja draga, kad ti kažeš super post, meni srce puno :)
    Thanks!
    Samo ti gazi te flaše!

    ОдговориИзбриши
  4. Naša država se o ekologiji brine samo kada ima od toga marketinške vajde. Pre pear dana je išla priča o izjednačavanju akciza za sve vrste goriva, i sve vreme čekam da neko "iz vrha" kaže, ne, TNG (gas) je ekološko gorivo, u celom svetu se stimuliše vožnja na gas, u nekim gradovima je i zabranjeno u centralnim gradskim zonama voziti na drugo gorivo, ali niko ništa ni da pomene. Bitno i tu da se za akcizu uzne još koji dinar. Imamo evrodizel, lepo, ali ujedno smo jedna od retkih zemalja u kojima se još koristi običan benzin MB95, pun olova. A izduvni gasovui iz automobila su jedan od glavnih uzroka zagadjenja i globalnog otopljenja. Al što bi nas bilo briga, imamo i važnija posla...

    ОдговориИзбриши