четвртак, 18. март 2010.

Privatni časovi - nema više !?!



Traži se bandera.

Pre nego što objasnim zašto, moram da se izvinem mom drugu Kajzeru što sam neinventivno inspiraciju za oglas, preuzela od njega. On je nešto zagubio, pa to traži, a ja nemam odgovarajuću banderu, pa ovim putem molim za pomoć u pronalaženju iste - a da odgovara svrsi.

Neću da se obesim, hoću samo da postavim oglas.

Kao profesor engleskog i nemačkog jezika, koji već izvesno vreme živi od davanja privatnih časova - da ne ulazimo u priče, zašto negde ne radim i tako to - potrebno mi je dobro mesto za oglašavanje.

Naime, godinama unazad, ja sam kao i mnogo mojih kolega i koleginica davala oglas u čuvenom časopisu Halo oglasi.

I tako zovem ja danas, kao obično i kažem

- Dobar dan, ja bih da ponovim oglas.
- Koja rubruka, ljubazno pita teta?
Objasnim ja sve to lepo, mislim šta sad, kad teta odgovara:

- Ne može više, zabranjeno zakonom, takva smo uputstva dobili.

Dakle ne verujem, kažem finoj teti da se nešto nismo razumele.

- Ma sve znam i sve Vas razumem, kaže fina teta, ali dobili smo uputstvo da primamo oglase za davanje časova, samo od onih koji imaju registravane firme!?!!
I da ne širim priču, Zakon o informisanju, bla, bla, itd. nema više.

Kaže meni fina teta:
- Ma ne sekirajte se. Svi sad daju oglas, umesto da daju časove, da traže posao kao profesori nekog stranog jezika i navedu kraj u kome traže posao, ukapiraće ljudi, nema problema. A do iduće nedelje smisliće već neko nešto pametnije!

Šta da kažem! Hvala finoj teti, koja radi na prijemu Oglasa. Dok neko ne smisli nešto, meni je ipak potrebna bandera. Da ja lepo uzmem hartiju, seloptejp pa u marketing. Mora da se radi!

I da znate Dinkići, Cvetkoviću i ostali (ne znam kome trenutno pripada Ministarstvo informisanja a i baš me briga) baš neću da otvaram firmu. Bandera i to je to.

P.S.

Dragi moji đaci, ovog puta ne morate da prevodite tekst pesme, koju sam postavila.

7 коментара:

  1. Reče Rambo Amadeus u jednoj svojoj pesmi - Tamo (na zapadu) uzmu porez kad je jaka plata, ovde uzmu i crno ispod nokata. Amarilis, jedini način da se zaradi je da se zaje*e država, jer kada bi svi poslovali po propisima, niko ne bi imao leba da jede, čime bi, u ostalom, nahranili toliki državni aparat? Moj ti je savet da se reklamiraš na Facebook-u, to, nažalost, klincima neće promaći.

    ОдговориИзбриши
  2. Tako nešto se tiče Zakona o oglašavanju. Sad meni nije jasno kako to sad odjednom, kad je taj Zakon na snazi već 5 godina. Ili je poenta da se narod pritera da plaća poreze, a ne da ih izbegava?!?!? Sad sam gledala njihov sajt i nije mi jasno po kom kriterijumu ima onih koji se i dalje oglašavaju da daju časove?!?!?! Mada, evidentno je da je ponuda desetkovana. Inače, to je pitanje za ministra trgovine, ako hoćeš da se baviš time.

    Ostaje marketing "od usta do usta", da se napravi flajerčić na A5 maximalno. Evo, kolega Miodrag se bavi time i on je pravi čovek za to. Pa, da se to ubacuje u sandučiće u kraju.

    Kajzer je u pravu za FB, tamo da pecaš učenike. Pa, po čitav dan kradu bogu dane na FB-u, mogu nešto i pametno da rade.

    ОдговориИзбриши
  3. Eh, šta bih ja bez Vas i Vaše podrške - Zverko i Kajzeru.
    Rambo, čovek zna znanje, nema šta tu da se doda.
    Znam ja sve o tom Zakonu, draga moja Zverko, ali neko se eto baš sad dosetio. Ali što reče, fina teta iz Halo oglasa, dosetiće se već valjda neko nešto, ako ništa drugo biće agencija za posredovanje ili tako nešto.
    Što se tiče FB, imam ja baš iz tih razloga grupu i prilično je članova u toj grupi. Stvar je u tome što se na FB sve klikće a i ne pročita se, tako da od toga leba nema.

    Sledeća bitna stvar, deca ne odlučuju o dodatnim časovima a još manje biraju profesore, to rade roditelji.

    Tako da videćemo, ovo je tek prva nedelja primene.

    ОдговориИзбриши
  4. Da, dosetiće se već neko da osnuje neku agenciju, pa da onda plaćaš harač njima. Mislim, ne znam šta da ti kažem, nisam "ušla" u ovu materiju oko problematke sa oglašavanjem da bih mogla da komentarišem detaljno. Ne znam da li je tako i kod ostalih oglašivača, ako ima logike da se na nekom drugom mestu oglašavaš. Ili da kreneš da juriš narod sa decom po pijaci i samoposluzi, mislim, izvini, ovo je malo ironično. Stvarno, ovakav kretenizam i gušenje inicijative pojedinca je kod nas na izuzetno visokom nivou (valjda kao suprotnost svim ostalim niskim nivoima na kojima smo).

    ОдговориИзбриши
  5. Katastrofa! Nisam znao za ovu! Dal je moguće da je sve sredjeno u državi, pa smo stigli i dotle! Nego, kad su našli načina da reklamiraju seksualne usluge, kroz razne masaže i pratnje i druzenja, pa snacicemo se i mi za casove! Nisu pametniji od nas!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Da stvarno, čoveče, pune novine "maserki", a ovamo ne možeš da reklamiraš usluge podučavanja. Pa neka se onda bave porno oglasima, jebeš obrazovanje.

    ОдговориИзбриши
  7. Nadam se i verujem da će se neko nešto pametno dosetiti.
    Uostalom, pružanje usluga nije baš definisano u oglasima, kada su vrste usluga u pitanju, intelektualne, pomenute manulene ....
    Valjda svi iz uslužne branše imaju isti problem.
    Ko ima agenciju za pružanje usluga pa još šifra i ostale gore nespecificirane usluge, taj je sad car.

    ОдговориИзбриши