четвртак, 10. децембар 2009.

Amy Winehouse



Nije važno da li si fan Amy Winehouse ili ne. Engleski jezik se ne uči samo kroz šablonske tekstove, kakve često nalazimo u udžbenicima.

pročitaj ceo tekst

2 коментара:

  1. To je zanimljiva stvar, nešto što je klincima blisko, njihovi idoli na neki način, pa ih je lakše zainteresovati i motivisati za dodatni samostalni rad. Takodje, i tekstovi nekih pesama su jako dobri za obradu. Na primer, Katie Melua ima prelepu pesmu "If I were a sailboat", koja je kao stvorena za vežbu drugog kondicionala, ili U2 "But I still haven't found what i am looking for" itd i sl.

    ОдговориИзбриши
  2. Po to je u suštini moj posao, da što bolje i efikasnije motivišem moje studente i đake da nauče recimo engleski jezik. U svetu se mnogo toga promenilo po tom pitanju, naročito u učenju stranih jezika, nažalost kod nas se to ne primenjuje u dovoljnoj meri. To pokušavam da uradim, da podelim svoja iskustva u savremnim edukativnim metodama, tako da želim da dam što više primera za razne nivoe znanja.

    Tekstovi pesama su jedan tih načina i na mnogim fakultetima, kod predmeta strani jezik, se koriste kao jedan od obaveznih kolokovijuma - analiza teksta pesme po izboru ili neke od zadatih.
    U svakom slučaju hvala, pogledaću predložene.

    ОдговориИзбриши