понедељак, 30. новембар 2009.

Engleski - privatni časovi !!!!!!!!!!


Danas sam imala raspravu sa jednim od svojih đaka po pitanju najboljeg načina ili metoda za učenje stranog jezike. I to baš na temu kako da nikada ne naučiš engleski.

pročitaj ceo tekst

3 коментара:

  1. Ja sam 12 godina učio engleski (od svoje šeste), da bih tek sa 15 shvatio da ga znam i da mi to dobro ide. Nisam bio zainteresovan uopšte, radio sam sve mehanički, da ispunim obavezu. Kada sam sa 15 shvatio da u pojedinim situacijama razmišljam na engleskom, počeo sam ozbiljnije da posmatram jezik, angažovao se sam na prevođenju nekih tekstova koji su me zanimali, na konverzaciji na časovima itd. Za to moje spontano učenje jezika ,,krivac" je isključivo profesorka koja je svaku lekciju prilagođavala nama, stalno izmišljala igre i zanimljive teme za diskusiju, tako da, ako si hteo da učestvuješ - morao si da naučiš. Žao mi je što malo profesora danas radi po tom principu, naročito u osnovnim školama gde je puno dece i gde su velike razlike u nivoima znanja među vršnjacima, tako da oni slabiji najčešće odlaze odatle bez ikakvog znanja. Malo sam odlutao od teme, sve ovo pišem da bih u stvari rekao da profesor ima mnogo veću ulogu nego što se to na prvi pogled vidi i da je izbor profesora zapravo najvažnija stvar u učenju bilo kog jezika. Pozdravljam tekst :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Pre svega moram da podelim svoje oduševljenje, što na svom blogu imam čast da mi u goste dođe jedan od mojih omiljenih filmskih likova u tunačenju opet, jednog od mojih omiljenih filmskih glumaca ! Ali da se ja ne udaljim mnogo od teme, hvala na podršci, ja samo pokušavam da podelim iskustvo koje imam u podučavanju a koje sam stekla tako što se trudim da pratim kako se to radi u svetu. Na žalost, veoma smo daleko od toga, kako se to radi u dalekom nam svetu.

    ОдговориИзбриши
  3. Ha. ha i moji su omiljeni,kako glumac, tako i lik koji tumači.Pozdravljam ideju i jedva čekam nove postove.

    ОдговориИзбриши