субота, 27. март 2010.

Hadrijanov zid - proslava 1600 godišnjce



Hadrijanov zid je velika turistička atrakcija u Velikoj Britaniji. Podigli su ga Rimljani u drugom veku za vreme vladavine cara Hadrijana, radi odbrane od napada varvara sa severa. Dug je 117 km i deli britansko ostrvo na dva dela. Nalazi se južno od granice sa Škotskom. Dalje na severu se nalaze ostaci još jednog, ne tako poznatog zida - Antonijevog zida.

четвртак, 18. март 2010.

Privatni časovi - nema više !?!



Traži se bandera.

Pre nego što objasnim zašto, moram da se izvinem mom drugu Kajzeru što sam neinventivno inspiraciju za oglas, preuzela od njega. On je nešto zagubio, pa to traži, a ja nemam odgovarajuću banderu, pa ovim putem molim za pomoć u pronalaženju iste - a da odgovara svrsi.

Neću da se obesim, hoću samo da postavim oglas.

среда, 17. март 2010.

St. Patrick's Day - Part 2



Na dan Svetog Patrika važno je biti veseo, naravno popiti neko fino piće i nazdraviti.

Ja želim sa Vama da podelim irsko zeleno pivo.
Priprema se vrlo jednostavno a evo i kako -
green beer

Možda bi Vam više prijao irski viski. Reč viski je izvedena od aqua vitae, the „water of life“, a to je prevedeno na irski postalo uisce beatha a zatim skraćeno whiskey.
više o viskiju

Ja ću se ipak odabrati Guiness.
link

U svakom slučaju - Živeli!

уторак, 16. март 2010.

St. Patrick's Day




St. Patrick's Day se slavi 17-og marta. To je jedan od najveselijih praznika, koji se slavi u Irskoj, Americi, i svuda gde žive Irci.

Ko je bio Sveti Patrik?

nastavak teksta

понедељак, 8. март 2010.

Igrice



Opet igrice! Moram da održim obećanje, pošto moji đaci vredno uče engleski jezik, dobijaju dobre ocene, sada sam ja na redu. Pošto Vi, dragi moji volite pucačine, a ja volim kada igrate Educational games, pa nešto i da naučite uz zabavu, evo kombinacije - pucačina + planete našeg sistema, pa sve to na engeleskom. Da Vas vidim i da čujem reakcije.
start
A ako nađete vremena da pogledate i druge igrice na ovom sajtu, samo napred, ima ih dosta, pa zabavite se.
link